FarmaScan

Logo FarmaScan 200 x 90

Elektronisch archiveren van afgedrukte documenten is nu binnen FarmaSys mogelijk. FarmaScan is speciaal ontwikkeld voor het scannen en archiveren van diverse formaten documenten, of het nu gaat om recepten, machtigingsformulieren, ontslagbrieven of doktersverklaringen, FarmaScan maakt deze informatie digitaal toegankelijk. De opgeslagen documenten kunnen op een duidelijk en overzichtelijk scherm op diverse plaatsen binnen FarmaSys worden bekeken en indien gewenst worden afgedrukt.

FarmaScan opstelling
FarmaScan opstelling

Geen extra inkijklicenties nodig
FarmaScan kan worden gebruikt op ieder werkstation waarop met FarmaSys kan worden gewerkt. Het doet niet ter zake of u nu via Microsoft Terminalserver werkt of stand-alone, thuis of in de apotheek, u heeft geen extra inkijklicenties nodig.

Razendsnel en gebruiksvriendelijk
FarmaScan neemt u veel werk uit handen. Niet alleen worden de documenten razendsnel ingelezen, u hoeft ze zelfs niet meer te sorteren. Het maakt niet uit of u de documenten nu ondersteboven of achterstevoren in de scanner legt, ze worden automatisch goed opgeslagen en in de juiste richting weergegeven.

FarmaScan gebruikt een speciaal barcode-etiket die automatisch op het juiste moment door FarmaSys wordt afgedrukt. FarmaScan zoekt naar barcodes over het hele document, of ze nu recht of scheef zijn geplakt. De barcode komt ook goed van pas bij de barcode-eindcontrole binnen FarmaSys.

Documenten worden per bundel gescand. De duidelijke barcode zorgt voor nagenoeg 100% herkenning. Bij twijfel wordt u als gebruiker pas aan het eind van een bundel gevraagd de bevindingen van FarmaScan te bevestigen. Hierdoor wordt het scanproces niet onnodig opgehouden en kunt u er gerust even bij weglopen, hoewel…… voor u het weet is de volgende bundel al weer aan de beurt.

Veiligheid
De door u gescande documenten worden veilig in een ‘container’ in de database opgeslagen en zijn alleen te bekijken met behulp van FarmaScan. Geen losse bestanden in duizenden folders op uw systemen maar versleuteld in een centrale database.

Diversiteit
Doordat FarmaScan voor diverse soorten documenten gebruik maakt van verschillende barcode-etiketten, kunnen deze soorten documenten op de daartoe geëigende plaatsen binnen FarmaSys toegankelijk worden gemaakt. Hierdoor zijn bijv. recepten via de medicatiehistorie op te vragen en machtigingen waar deze binnen FarmaSys worden opgeslagen. De medicatiehistorie van de patiënt vervuilt dus niet onnodig en u houdt goed het overzicht.

Doordat FarmaScan en FarmaSys geheel in eigen beheer zijn ontwikkeld is alle kennis binnen onze organisatie aanwezig en bent u bij CareSoft BV op het juiste adres.

Meervoudige verwijzingen
FarmaScan leest alle barcode-etiketten die op een document worden geplakt en slaat dit document slechts éénmaal op met een verwijzing naar al deze barcodes. Hierdoor ontstaan binnen FarmaSys meerdere koppelingen met hetzelfde document. Het maakt niet uit waar u de barcode plakt of hoeveel u er plakt, FarmaScan verwerkt het allemaal.

Hardware eisen
FarmaScan kan overweg met diverse scanners. Mocht u al een scanner hebben dan is de kans zeer groot dat deze prima gebruikt kan worden voor FarmaScan. Moderne scanners hebben veelal een USB aansluiting en worden via TWAIN aangestuurd. Hier kan FarmaScan prima mee uit de voeten waardoor de dure SCSI hardware niet noodzakelijk is. Ook voor het scannen geldt dat des te sneller de pc is waaraan de scanner is gekoppeld, des te sneller FarmaScan uw documenten kan inscannen. Een moderne PC met Microsoft Windows 7 of Windows 10 met zo’n 2 GB geheugen is voldoende om het uiterste uit uw scanner te halen.

FarmaScan Folder
FarmaScan folder 163x230

Terug